Ensemble Misto Originale

Ensemble Misto Originale

Dit ensemble wordt gevormd door  Jos Janssen, klarinettist-componist, Theo Collaert o.a. gitarist en Willem Tonnaer, fluitist. Het ensemble kan optreden in verschillende samenstellingen, van solo tot volledige bezetting. Uitbreiding is steeds mogelijk. 

Jos Janssen, klarinettist en componist

Jos Janssen is een uit Grevenbicht (Nederlands-Limburg) afkomstige klarinettist, alwaar hij bij de harmonie St. Cecilia zijn eerste muzieklessen kreeg. Hij vervolgde zijn opleiding aan de muziekschool te Geleen bij André Seerden, waar hij het D-diploma met lof behaalde, maar besloot vervolgens te kiezen voor een studie Klassieke Talen. Tijdens die studie volgde hij nog privé-klarinetlessen bij Marc Dijks in Zwolle, maar het duurde 15 jaren voor hij het reguliere onderwijs de rug toekeerde en volledig voor de muziek koos. Op 38-jarige leeftijd meldde hij zich aan op het conservatorium te Maastricht, waar hij hoofdvak klarinet volgde bij Jan Cober en Arno Piters. Daar kwam hij ook in aanraking met de kamermuziek, onder meer tijdens een boeiend project met Henk Guittart. Naast zijn werk als muziekdocent is Jos ook actief op het gebied van kamermuziek. Samen met Janneke Giesbers (piccolo/dwarsfluit) en Susanne Willems (dwarsfluit/altfluit) vormt hij het in 2011 opgerichte Avestrio, waarvoor hij het grootste deel van het repertoire zelf componeerde.Jos Janssen, klarinettist en componist.

Theo Collaert, gitaar

Gitarist Theo Collaert (* Maasbracht, 1964) beweegt zich op veel muzikale terreinen en voelt zich net zo thuis op het klassieke concertpodium als op een poppodium. Na zijn Atheneumopleiding studeerde Theo klassieke gitaar aan het Twents Conservatorium in Enschede bij Louis Ignatius Gall en voltooide deze opleiding in 1998 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jan Goudswaard. Gedurende en volgend op zijn gitaarstudie ontwikkelde Theo zijn brede interesses verder. Zo volgde hij masterclasses voor klassieke gitaar en kamermuziek bij oa. David Russel, Manuel Barrueco en Heinrich Schiff. Daarnaast volgde hij een aantal jaren flamencoles bij John Fillmore in Amsterdam maar ook lichte muziek aan het Brabants Conservatorium in Tilburg.

Als gitarist (klassieke gitaar, elektrische gitaar, basgitaar) is Theo te horen geweest bij de kapel van de Koninklijke Belgische Luchtmacht, de Belgische zeemacht en het orkest van de Koninklijke Luchtmacht (NL), de Philips Harmonie en het Philips Symfonie orkest. Hij werkte mee aan optredens van artiesten zoals o.a.: Karin Bloemen, Paul de Leeuw, Cor Bakker, Ivo Janssen, Roel van Velzen, Alain Clark, Margriet Eshuis, Ilse deLange en Ellen ten Damme, maar daarnaast ook artiesten als Lindsay, De Romeos, Andrei Lugovski en Bart Kaëll.

Naast zijn werk als gitarist dirigeert Theo al vele jaren koren en is hij vocal coach, zanger en arrangeur in diverse vocalgroups. Hiermee boekte hij vele successen bij concoursen en festivals. Hij volgde masterclasses en workshop op het gebied van zang, lichte muziek, vocal percussion en stageperformance. Ook speelt hij fluit, piano en contrabas in diverse orkesten en werkt hij tevens als freelance arrangeur, docent klassieke gitaar, elektrische gitaar, basgitaar en wordt hij gevraagd als freelance musicus in zowel amateur– als beroepsorkesten. Als gastmuzikant speelt Theo regelmatig bij theater zanggroep Matiz. Verder maakt hij als gitarist deel uit van de wereldmuziekband van Kerfonse Kanté en de Fair&Square Big Band en zingt hij in het a capella ensemble ‘Mooche’ dat zich bezig houdt met close harmony en vocal pop en jazz.
Naast zijn eigen privé-lespraktijk is hij sinds januari 2013 als gitaardocent (klassieke muziek en lichte muziek) verbonden aan stichting Myouthic (Thorn) en is hij aangesteld als dirigent van koor 'Vivace' uit Ittervoort.

Meer info: www.musicamuse.nl

Daniël Jansen, organist en koordirigent.

Daniël Jansen studeerde orgel en kerkmuziek aan het Maastrichts Conservatorium en is behalve organist van de Abdijkerk van Thorn ook werkzaam als dirigent van diverse koren in de regio. Sinds 2013 heeft hij tevens een eigen orgelonderhoudsbedrijf.

Op 4 october 2015  is hij niet alleen als begeleider, maar ook als solist te beluisteren tijdens het concert in de Kapel onder de Linden te Thorn.

EMO december 2016

EMO kerstconcert te Ittervoort. Aan dit concert werkten verschillende ensembles en het koor van Ittervoort o.l.v. Theo Collaert mee. Het was een afwisselend en sfeervol gebeuren.

 

Nieuwe reacties

31.03 | 14:30

Superieur op dwarsfluit maar ook als docent. Je werkt vanuit de mogeli...

17.08 | 20:51

Hallo Erik, die foto heb ik nog altijd. Die van jou in facebook kan ik ...

17.08 | 20:36

Hallo Erik, ik zit niet meer op facebook want het kost mij te veel energ...

25.07 | 19:25

Ik moest ineens weer aan je denken toen ik deze foto zag, alleen zat jij toe...