Trio Misto Originale

 

Trio Misto Originale

Dit trio wordt gevormd door Helene Dütz, Rianne Kriechel en Willem Tonnaer. Niet alleen de samenstelling van de leden van Trio Misto Originale ligt aan de oorsprong van de naamgeving, maar ook de instrumentale mogelijkheden van dit trio : Rianne en Willem beheersen nagenoeg de gehele dwarsfluitfamilie terwijl Helene op gitaar en piano te beluisteren is. Deze combinatie biedt natuurlijk vele aantrekkelijke mogelijkheden.

Rianne Kriechel-Mans studeerde dwarsfluit en piccolo bij Peter Rijkx aan het conservatorium te Maastricht. Zij behaalde daar de diploma's docerend en uitvoerend musicus eerste fase (BA) en het diploma uitvoerend musicus tweede fase (MA, Master of Music). Zij vervolgde haar studie in Luxemburg bij Carlo Jans en behaalde daar het Diplôme Supérieur. Rianne volgde masterclasses dwarsfluit bij o.a. Pierre-Yves Artaud, Emily Beynon, Davide Formisano, Andrea Lieberknecht, Gaby Pas-van Riet, Vicens Prats Paris en Karl-Heinz Schütz, en masterclasses piccolo bij o.a. Anaïs Benoit,Vincent Cortvrint en Nathalie Rozat. Ook volgde zij regelmatig lessen bij Hansgeorg Schmeiser en Jan Ostrý. Momenteel volgt Rianne traversoles bij Marion Treupel-Franck in München.

Rianne was laureaat van het internationale Henri Hermans Concours te Maastricht. Daarnaast was zij in 1996 ook succesvol bij het Prinses Christina Concours met een eervolle vermelding tijdens de regionale finale in 's-Hertogenbosch. Tevens was zij prijswinnaar bij concoursen van de LBM, de FKM en de SMN.

Rianne heeft door heel Europa opgetreden; van het Concertgebouw in Amsterdam tot de Tonhalle in Luzern. Zij heeft daarbij samengewerkt met o.a. Enrico Delamboye, Georg Fritzsch, Hans Leenders, Jos Schroevers, Ed Spanjaard en Jan Stulen. Verder legt zij zich toe op het spelen van kamermuziek en speelt zij in diverse fluitensembles, waar zij verschillende fluiten bespeelt; van piccolo tot contrabasfluit. Rianne heeft een breed repertoire uit alle stijlperiodes voor zowel fluit als piccolo.

Naast haar werk als uitvoerend musicus, geeft Rianne dwarsfluitles. In Nederland had zij van 2000 tot 2013 een succesvolle eigen lespraktijk. In 2011 was zij als gastdocente werkzaam aan het Conservatorium Maastricht. Rianne is regelmatig jurylid bij muziekexamens en concoursen. Wegens verhuizing naar München heeft zij haar lespraktijk per 2013 in Duitsland voortgezet. Rianne zet zich bijzonder in voor de muzikale ontwikkeling van kinderen en heeft speciaal voor fluitspelende kinderen een website gemaakt: www.flutekids.eu.

Van 2008 tot 2013 was Rianne bestuurslid (secretaris) van het Dagelijks Bestuur van het Nederlands Fluit Genootschap. Klik hier voor de artikelen en interviews die door Rianne zijn geschreven en zijn verschenen in het vakblad FLUIT.

Voor CV Helene zie: Duo en Trio Versatile, voor CV Willem zie: Over Willem.

 

Programmavoorbeeld

G. Fauré : Sicilienne, (2 fluiten en gitaar)

F. Carulli : Trio in G-dur      http://www.youtube.com/watch?v=W5HM8LIcV-Y

M. Ravel : Pièce en forme de Habanera (Rianne en Helene)

M. Castelnuovo-Tedesco : Capriccio diabolico. (gitaar solo)

Ch. Koechlin : Sonate op. 75 voor twee fluiten

G.Ph. Telemann : Triosonate in C-dur

L. Brouwer : (gitaar solo) : http://www.youtube.com/watch?v=NPB0D6zwZGk

D. Cimarosa : Concert in G (2 fluiten en piano)

P. Hindemith : Sonate voor fluit en piano

C. Reinecke : Ballade voor fluit en piano

J.B. de Boismortier : Concerto Op. 38 nr. 4 (2 piccolos) :

http://www.youtube.com/watch?v=1CX3QcT2W5A&list=PLt0AopUmo-epdaEJQX2JjkWkgcBbDHaJl

Nieuwe reacties

31.03 | 14:30

Superieur op dwarsfluit maar ook als docent. Je werkt vanuit de mogeli...

17.08 | 20:51

Hallo Erik, die foto heb ik nog altijd. Die van jou in facebook kan ik ...

17.08 | 20:36

Hallo Erik, ik zit niet meer op facebook want het kost mij te veel energ...

25.07 | 19:25

Ik moest ineens weer aan je denken toen ik deze foto zag, alleen zat jij toe...